Köszöntjük honlapunkon!


 

Kis családi kennelünk van, a Balaton északi partján, Alsóörsön élünk.
2000-ben Gordon szetterünkkel voltunk Kiállításon, amikor megpillantottunk egy Cavalier King Charles spanielt. Mély benyomást tett ránk ez a gyönyöru kiskutya,ezért igyekeztünk minél több információt szerezni a fajtáról.
 Mivel kicsi gyerekek voltak a családban, úgy gondoltuk ideális társunkká válhat egy kis Cavalier, hisz o közvetlen közelünkben a lakásban élhet.
Eloször csak egy szép küllemu egészséges, kedves kiskutyát szerettünk volna, akinek örülhetünk, esetleg ellátogatunk vele egy-egy kiállításra.
Vásároltunk egy kis kant. Archi hamar beilleszkedett a családba és azonnal barátságot kötött a szetterünkkel. Miután tapasztaltuk milyen nagyszeru együtt élni egy ilyen jó természetu bájos, öntudatos okos kis kutyával, és a kiállításokon is szép sikereket értünk el ,szerettük volna kiskutyák születésének és nevelésének élményét is átélni. Bújtuk a szakirodalmat, hogy minél többet megtudjunk a fajtáról, a vérvonalakról és a tenyésztésrol.
Vásároltunk egy tricolor szukát,Angie-t,aki kituno angol, holland német vérvonallal rendelkezett, majd késobb egy black and tan szukát Saffy-t,aki finn és osztrák szüloktol származik.

Nem akartunk nagyobb létszámú állományt,mert a kutyusok, mellettünk, a lakásban családtagként éltek, de szerettük volna ha születik a szukáinknak néhány utóda, akire büszkék lehetünk. Nem a mennyiségre, hanem a minosége törekedtünk.
Alaposan megtervezett külföldi fedeztetéseinkbol a késobbi generációkból megtartott unk egy- egy kutyust, így ma már az elso szukánk dédunokái élnek nálunk Igyekeztünk részt venni a jelentosebb Magyar kiállításokon,majd távolabb merészkedtünk,és kutyáink külföldi Championátusokat, és gyozelmeket is szereztek. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon, Lengyelországban, Horvát országban Szlovákiában megrendezett , Világ, és Európa kiállításokon is értünk el helyezéseket.

Célunk, hogy maximálisan egészséges, jó felépítésu, az általunk megálmodott, bájos, elbuvölo típusú, standardnak legjobban megfelelo, kituno idegrendszeru cavalierek szülessenek nálunk, akik tisztességes kort élnek meg.
Egész családunk nagy gondot fordít a szocializálásra, fontosnak tartjuk, hogy életvidám, boldog kiskutyákat adjunk át a leendo kutyatulajdonosoknak.
Kutyáink a kívánalmaknak megfelelo szurovizsgálatokkal rendelkeznek.
Boldogok vagyunk, ha a tolünk elkerülo kiskutyák eljutnak kiállításokra, és ott jól szerepelnek, de elsodleges célunk, hogy kutyáink szeretetteljes családokhoz kerüljenek, ahol családtagként tisztelik és szeretik oket, és sok örömet nyújtanak gazdáiknak.

Örülünk,hogy egyre inkább elotérbe kerül,a cavalier terápiás kutyaként való alkalmazása. Intelligenciája, türelme, jó idegrendszere, tettre készsége, játékossága, alkalmassá teszi erre a feladatra, különösen a gyermekek korai fejlesztésénél használható eredményesen.

Fontosnak tartjuk a folyamatos kapcsolattartást, visszajelzést a gazdiktól, hisz így látjuk munkánk eredményét, így tudunk a késobbiek folyamán is igényesen dolgozni.

További célunk, hogy Magyarországon és külföldön is elismert és általunk kimagaslónak tartott cavaliereket vonjuk be tenyésztésünkbe.
Szeretnénk itthon és nemzetközi kiállításokon is jól szerepelni, de leginkább a saját örömünkre és a leendo gazdik elégedettségére tenyészteni.
Cavalieres társainkkal barátilag, egészséges versenyszellemben együttmuködve, egymás munkáját segítve dolgozni.

Köszönjük barátainknak, ismeroseinknek, akik szeretettel gondoskodnak a tolünk elkerült kutyusokról,informálnak bennünket, fotókat küldenek, ha lehetoségük volt, kiállításokon is bemutatták oket, és gratulálunk az elért szép eredményekhez.


 


Ha felkeltettük érdeklődését kérjük látogasson el hozzánk szeretettel várjuk!